Természetjárás Teljesítménytúrázás

A 2023. augusztus 25-27-i hétvégén került megrendezésre az immár 51. Dunántúli Természetbarát Vezetők Találkozó. A somogyi rendezvényre 31 fő jelentkezett, a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) is 3 fővel képviseltette magát.
Pénteken Füstös János, Csurgó város polgármestere mutatta be a várost, és a csurgói járás egyéb érdekességeit egy prezentáció keretében, majd a Történelmi parkban sétált körbe a társaság.A péntek esti szakmai program keretében Tassy Márk az MTSZ igazgatója számolt be az utóbbi időszakban történtekről, majd szóba kerültek a dunántúli piros túrákkal kapcsolatos tervek, az útjelző vezető képzés, illetve a gyaloson kívüli egyéb "jármódok"-kal való kapcsolatunk.
Szombaton autóbuszos kirándulásra indult a csapat a közeli Őrtilosba, ahol egy kis túra keretében ismertük meg a környék természeti és épített látnivalóit, majd ebéd után a tájházat is megtekintettük.Visszafelé megálltunk még Gyékenyesen, ahol a búvárbázis életébe nyerünk betekintést. Épp egy nyíltvizi úszóverseny eredményhirdetésére érkeztünk, majd Teszlákné Navracsics Nikoletta polgármester asszony tartott nekünk egy kis tájékoztatót Gyékényesről, illetve a tóval kapcsolatos tudnivalókról.Visszaérkezve Csurgóra, a helytörténeti múzeumban ismerkedhettünk meg a környék múltjával Tüske Anita jóvoltából.Az estét a 700 éves pincében egy borkóstolóval zártuk, ahol a helyi borokat kóstolhattuk meg Ilia Csaba, a Fehérló vendéglő tulajdonosa, egész hétvégi házigazdánk színvonalas tájékoztatójával kiegészítve.
A vasárnap délelőttöt a Csokonai kiállítás, valamint a híres Könyvtár megtekintésével töltöttük.A nyár végéhez képest szokatlanul meleg hétvégét a társaság megelédetten zárta, és sokan tervezik majd megmutatni a környéket túrratársaiknak is.Jövőre Tolnában találkozunk.

Képek a rendezvényről itt tekinthetők meg.

Csurgo dunantuli talalkozo

nea

Thursday the 18th. - Joomla Templates