Természetjárás Teljesítménytúrázás

A Hosszúhetényi Turista Egyesület 2023-ban Rockenbauer Pál emlékévet szervez, melyhez mi is csatlakozunk.

Részletek az egyesület facebook oldalán érhetőek el:
https://www.facebook.com/hote2015
de amit lehet, mi is megjelenítünk a mi honlapunkon ebben a cikkben, illetve az Eseménynaptárunkban.

Tudnivalók, tervek az egész évi rendezvényekről az Egyesület tájékoztatása alapján:
"A 2023-as év Rockenbauer Pál születésének kilencvenedik évfordulója lesz. Ezen évfordulóval kapcsolatos ötleteimet, terveimet szeretném önökkel megosztani. Az emlékév apropóján a Zengővárkonyi Önkormányzattal közösen egy programsorozatot szervezünk, mely öt túrából áll. Minden túra Zengővárkonyba vezet, de más-más útvonalon más-más időszakban, hogy a Kelet-Mecsek sokszínűségét minél jobban be tudjuk mutatni. A túrák végén lehetőség nyílik Rockenbauer Pál sírjának meglátogatására, ott egy rövid megemlékezésre.

1.túra: Az első túra alkalmával, mely 2023. január 14-én, Rockenbauer Pál születésnapján lesz, Hosszúhetényből Zengővárkonyba, Rockenbauer sírjához túrázunk. Rockenbauer eredeti lépésszámlálójának mását elkészítettük. Ezen a túrán útjára indítjuk. A résztvevőket létszámlimittől függetlenül a Zengővárkonyi Önkormányzat megvendégeli zsíros kenyérrel, meleg teával, vagy forralt borral. A túra után a lépésszámlálót szeretnénk felküldeni Írott-kőre, hogy onnan bejárja a RPDDK túrát a tájegységenkénti túraegyesületek közreműködésével.
2.túra: Június közepén a szelídgesztenyék virágzásakor tervezzük. A résztvevőknek Zengővárkony muzeális gyűjteményeit mutatnánk be. Tojásmúzeum, Fülep Lajos emlékszoba, Szalma-Kincs-Tár.
3.túra: Augusztus közepén tervezzük. Pajtamozi. Filmvetítés Rockenbauer Pál munkásságáról. Erre az alkalomra szeretnénk meghívni a még élő túratársait.
4. túra: Október elején hagyományos gesztenyeszüretre térünk vissza Zengővárkonyba.
5. túra: Túrasorozatunk november 26-án, Rockenbauer halálának évfordulóján zárul. Szeretnénk Rockenbauer Pál lépésszámlálójának a másolatát Írott-kőtől a RPDDK nyugati kezdőpontjától eljuttatni Szekszárdig! 2023. január 28-29.-i hétvégén a Vas-megyei túratársakkal elindítanánk a lépés számlálót Írott-kőről az első szakaszon. Amit a későbbiek folyamán túra társaink a Vas megyei szakaszt teljesítve átadnának a Zala megyei túra társaknak ők ugyanúgy áttolják Zala megyén majd jönnek a Somogyiak, Baranyaiak és végezetül, de nem utolsósorban a Tolnaiak. Szekszárdról visszahozzuk Zengővárkonyba a lépésszámlálót ahol szeretnék majd egy emlékszobát kialakítani."

nea

Thursday the 18th. - Joomla Templates